WhatsApp Business ile birlikte, işletmelerin de iletişim kurma şekli farklı bir boyut kazanmaya başladı. Bu durum işletmelerin, hedef kitlelerine ulaşmak için bu teknolojileri benimsemesi gerektiği anlamına geliyor. En büyük mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, dünya genelinde 1,2 milyardan fazla kullanıcıya sahip ve işletmeler bunu iletişim çözümlerinin bir parçası olarak kullanıyor. Peki ya WhatsApp işletme hesabına geçiş sanıldığı kadar sancılı bir süreç mi? WhatsApp işletme hesabı nedir? Tüm bu sorularınıza yazımızda cevap veriyoruz!
Whatsapp Business Nasıl Kullanılır?
Küçük işletmenizin ürün ve hizmetlerinizi pazarlamak ve müşterilerinizle daha iyi etkileşim kurmak için WhatsApp’ı iş için kullanmanın 10 yolundan bahsedeceğiz. Böylelikle işletmeniz ile birlikte çok daha geniş kitlelere ulaşabilecek, müşterileriniz ile daha sağlıklı bir şekilde iletişime geçebileceksiniz.
Gerçek Zamanlı Müşteri Hizmetleri
Gerçek zamanlı müşteri hizmetleri sağlamak küçük işletmeler için lükstür. Fakat WhatsApp bu sorunu ortadan kaldırıyor. Müşterilerinizin tüm sorularını WhatsApp sayesinde hızlıca yanıtlayabilirsiniz. Uygulama büyük çok boyutlu medyayı desteklediğinden, kişisel bir müşteri hizmeti deneyimi sağlamak için metin, ses veya video kullanabilirsiniz.
Müşterilerinize Destek Verin
Birçok küçük işletme farklı hizmetleri bir arada sunar. Bu hizmetleri video sunumları halinde müşterilerinize göndermek ise satış potansiyelinizi arttıracaktır. Video çekmek ve göndermek için hiçbir profesyonel ekipmana ihtiyacınız yok. WhatsApp ile kendi başınıza bu işi kolayca halledebilirsiniz.
Müşteri desteği, bir sorunu düzeltmek veya rehberlik sağlamak için canlı video yardımını da kullanabilirsiniz. Bu, işletmenizi müşterilerin açısından güvenilir bir kaynak haline getirecektir. Bu sayede kaliteli bir hizmet arayan müşterilerin ilk arayacakları kişi olma konumuna yükseleceksiniz.
Geri bildirimin Nimetlerine Merhaba Deyin
WhatsApp uygulamasında mesajların görülme ve dikkate alınma oranı yüzde 70 gibi ciddi bir rakama sahiptir. Bu sebeple, geri bildirim için müşterileri aramak yerine, onlara hizmetinize ilişkin soruları mesaj yoluyla iletebilirsiniz. Bu, en iyi pazarlama araştırmasıdır ve ücretsizdir.
Müşterilerinizden alacağınız geri bildirimler ile onların isteklerine cevap verebilir, sunduğunuz ürün ve hizmetleri iyileştirebilirsiniz. Yaratıcı ve eğlenceli anketler geliştirerek müşterilerinizle aracı olmaksızın etkileşim kurabilirsiniz. Bu sayede, gelecekteki katılımı, marka sadakatini ve uzun vadeli olarak müşteriyi elde tutmak için özel teklifler ve indirimler oluşturabilirsiniz.
Biliyoruz, her işletme sahibi gibi sizin için de zaman çok kıymetli. Lakin, yazımız akıp giderken oldukça faydalı bir diğer WhatsApp yazımıza da bir göz atmak ister misiniz?
Gruplar Oluşturup Hedefe Yönelik Hareket Edin
Küçük bir işletme sahibiyseniz, belirli bir ürün ya da hizmette uzmanlaşmış olmanız muhtemeldir. Uzman düzeyde sahip olduğunuz bilgiler için WhatsApp’ta gruplar oluşturarak müşteri tabanınızı artırabilirsiniz.
Video içeriği oluşturduysanız ve canlı destek sağladıysanız, üyeler bunu grup dışındaki kişilerle paylaşacaktır. Bu, daha fazla kullanıcının içeriği tüketmesine, gruba katılmasına ve sonunda müşteri olmasına yol açabilir.
Kişiselleştirin
WhatsApp grubunuz büyümeye devam ederken, bire bir iletişim kullanarak müşterilerinizle ilişkilerinizi kişiselleştirebilirsiniz. Bu, küçük işletmeler için önemlidir, çünkü müşterilerin belirli bir ürüne ihtiyaçları olduğunda ya da sorularını sormak için doğrudan size mesaj gönderebilirler.
WhatsApp’a akıllı telefonunuzdan, tabletinizden veya PC’nizden erişilebilir, böylece kendinizi uygun hale getirmeyi seçerseniz müşterilerinizle istediğiniz zaman konuşabilirsiniz.
Promosyon Oluşturun
WhatsApp durum özelliği ile müşterilerinizin işletmenizde kullanmak üzere paylaşabilecekleri promosyonlar oluşturabilirsiniz. Durum, anlık fotoğraf ve konum özelliğini kullanarak, grubunuzdaki herkesin yürüttüğünüz promosyonlardan haberdar olmasını sağlayabilir. Bu, iki saatlik bir flaş satış gibi bir promosyon içerebilir.
Özel Erişim Sağlayın
Durum bölümünün anlık etkileşim özelliği, tuttuğunuz etkinliklere özel erişim sağlayabileceğiniz ve canlı yayın yapabileceğiniz anlamına gelir. Müzik mağazanızda ünlü bir müzisyen veya firmanızda tanınmış bir sanatçı varsa bu haberi müşterilerinizle paylaşabilirsiniz.
Ürününüzü Tanıtın
İster kendi ürünlerinizi imal edin, ister bir perakendeci olarak satın, bunları WhatsApp durum bölümünde yayınlayabilir, envanterinizde yeni bir ürün olduğunda grubunuza haber verebilirsiniz.
Müşterinin bu ürüne şu anda ihtiyacı olmasa bile, ürünün mevcut olduğunu bilmesi avantaj sağlayacaktır. Müşteriler bu ürünlere ihtiyaçları olduğu zaman işletmenizi akılda tutacaktır.
Çekiliş Düzenleyin
Mağazanıza ya da web sitenize ziyaretçi çekmek için haftalık, aylık ve hatta günlük çekilişler yapabilirsiniz. WhatsApp durum özelliği ücretsiz olduğu için bu tür promosyonların tek maliyeti, hediye ettiğiniz ürünler veya hizmetleridir. Bu, herhangi bir pazarlama girişiminin genel giderlerini önemli ölçüde azaltır.
Farklı İşletmelerle İşbirliği Yapın
Yakındaki işletmelerle işbirliği yaparak ve ortaklık kurarak, ait olduğunuz grupların sayısını arttırabilirsiniz. Bu işletmeler ile aynı sektörde olmanıza gerek yoktur.
Diğer grupların üyeleri ürün veya hizmetlerinizle ilgilenmese bile WhatsApp veya diğer sosyal medya platformlarındaki konuşmalarda sizden bahsedebilirler.