Kodlama Öğrenmenin Eğlenceli Yolu: Programming Hub

Recep Yurtören
3 Minimum Okuma Süresi
Programming Hub

İngilizce öğrenme aşamasında en çok kullanılan ve İngilizce öğrenmek isteyen arkadaşlarıma tavsiye ettiğim yegane uygulamalardan biri Duolingo’dur. Basit ve de sürekli tekrarlayan yapısı sayesinde, uzun bir süre ara versem bile döndüğümde eğitimime devam etmeme olanak sağladı ve bugün bir çok konuda bana yetecek bir İngilizce’ye sahip olmamı sağladı. Ancak önümdeki kariyer basamakları ve eğitim fırsatları için hala geliştirmem gereken İngilizce var ve Duolingo benim için oldukça kullanışlı olmayı başarabiliyor. Bunun gibi uygulamalar her zaman, her kesime hitap edebiliyor. Duolingo’nun yanında kullandığım Voscreen ve benzeri uygulamalar da var ama bugün konumuz bunlar değil.

Product Hunt’ın, “Kodlama için Duolingo” başlığı ile tanıttığı Programming Hub, Android‘in ardından iOS için de kullanılabilir oldu. Bu kadar süredir tanışmamış olduğuma üzüldüğüm Programming Hub’ı indirip deneme fırsatım oldu. Daha Python 3 eğitimi yüklenmemiş olsa da (üzerinde çalışılıyormuş, çok kısa bir sürede yükleneceği söyleniyor) giriş eğitimi olarak da eklenen Fundamentals isimli eğitim, bugüne kadar C, C##, asp.net, Java ve Python için giriş eğitimleri almış birisi olarak daha önce hiç tatmadığım bir his uyandırdı.

Kurucu ortağı Tito Aby İdicula, Programming Hub’ın 3 soruna odaklandığını söyleniyor.

Bunlardan birincisi programlama becerilerinin herkes tarafından karşılanabilir ve ulaşılabilir hale getirmek. 2020 yılında gelişmekte olan ülkeler de dahil olmak üzere 1 milyara yakın insan hedefleniyor.

İkincisi ise programlamanın karışık bir yapıya sahip olması. Bunu da uygulamadaki dersleri gerçek yaşam örnekleriyle doldurarak çözmeyi hedefliyor.

Üçüncü sorun ise programlamanın sıkıcı olması. Programdaki eğitimlerin olabildiğince interaktif, çekici ve eğlenceli olması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bir de AI (Artificial Intelligence – Yapay Zeka) dersine bir göz atmak istedim. Ben odağı çok kaybolan bir insan olarak, eğitimim boyunca beni oldukça iyi kendisine çektiğini söyleyebilirim. Bilgileri hem oldukça basite indirerek aktarması aynı anda hem yazılı hem de sesli olarak veriyor olması oldukça tatlı bir deneyim oluşturmaktadır. Yazılım öğrenecek vakti veya enerjiyi siz kendinizde bulamıyor olsanız bile bilgisayar dünyasını anlamak; yapay zekayı ve blockchain gibi geleceğimizi inşa edecek terimleri kavrayabilmek için bu uygulamaya göz atmak çok faydalı olacaktır.

Şu ana kadar okuduğum yorumlar ve kendi kullanıcı deneyimime göre size aktarabileceğim tek eksiklikse Türkçe dil desteğinin olmaması. Bu sorunu da yukarıda bahsettiğim gibi Duolingo programı ile çözmek oldukça basit. Her iki uygulamanın ortak iyi özelliklerinden bir tanesi de sertifika.

Programming Hub Avantajları

  • Oldukça iyi tasarlanmış kullanıcı deneyimi.
  • Uygun fiyatlı profesyonel abonelik.
  • Dahili derleyici(IDE).
  • Bir kursu tamamladıktan sonra ücretsiz sanal sertifika verilmesi.

Programming Hub Dezavantajları

  • Bazı önemli programlama dillerinin dersleri eksik (örneğin Python dersi gibi).
  • Yazım hataları.
  • Soruların cevaplarında yanlış yerleştirilme problemleri bulunması.
Bu makaleyi paylaş
Yorum Yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir