En İyi Görüntülü Konuşma Uygulamaları 2022

Recep Yurtören
5 Minimum Okuma Süresi
Görüntülü Konuşma Uygulamaları

Görüntülü konuşma uygulamaları, 2022 yılı itibariyle interaktif sohbet seçenekleri arasında en tepede olmaya devam ediyor. Git gide sanal dünyaya kayan hayatımızda, arkadaşlarımız ile sohbetlerimiz; iş toplantılarımız, ekip çalışmalarımız da bu ortama doğru hızla kayıyor. Artık birçok büyük şirket çalışanları, işlerini evden hallediyor. İş arkadaşları ile beyin fırtınası yapmak istediğinde ise görüntülü konuşma uygulamalarını kullanıyor. Peki 2022 yılında en kullanışlı görüntülü konuşma uygulamaları hangisi? Hangi uygulamanın görüntü kalitesi en yüksek? Hangi uygulamada bir sohbete en fazla kişi katılabiliyor? Tüm bu sorularınızı tek bir yazı içerisinde cevaplandırıyoruz!

Zoom

zoom
Zoom

Özellikle corona virüs salgını sonrasında oldukça popüler bir hale gelen Zoom görüntülü konuşma uygulaması, bir sohbete çok fazla kişinin katılabilmesi özelliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. Güvenli ve kalitelim bir sohbet odası sunan uygulama, en çok da eğitim alanında kullanılıyor.

Facetime

Facetime
Facetime

Apple şirketi tarafından 2010 yılı içerisinde piyasaya sürülen Facetime uygulaması, Zoom gibi işlevsellik yerine görüntü kalitesine odaklanmış durumda. İphone, İpad gibi mobil cihazlarda; Macbook gibi bilgisayar sistemlerinde kullanılabilen bu yazılım ile mükemmel kalitede görüntülü sohbetler yapabilirsiniz.

Skype

skype
Skype

İnternetin ilk sohbet uygulamalarından birisi olan Skype, 2003 yılında yazılım geliştiriciler tarafından piyasaya sürülmüştür. Yılların getirmiş olduğu birikim sayesinde günümüzde de oldukça sık kullanılan uygulama sayesinde, birden fazla kişi ile aynı anda kaliteli görüntülü sohbetler gerçekleştirebilirsiniz.

Google Meet

google meet
Google Meet

AlphaBet ve Google şirketlerinin iş birliği sayesinde ortaya çıkan Google Meet yazılımı, videokonferans ve videotelefon sektörünün başında geliyor. G hattında Google Chat ile birlikte Hangouts uygulamasını tarihe gömen Google Meet uygulamasını ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Google Duo

Google Duo
Google Duo

Yine Google tarafından üretilen bir görüntülü konuşma yazılımı olan Google Duo, 18 Mayıs 2016 tarihinde piyasaya sürüldü. 720p kalitesinde sohbet etme imkanı sunan uygulama, özellikle de Android kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Knock-Knock ve E2EE güvenlik seçenekleri sayesinde koruma altında olacağınızı da söylemeden geçmeyelim.

Whatsapp

Whatsapp
Whatsapp

Fazla söze gerek duymayan bir uygulama da listemizde yer alıyor. Görüntülü sohbet etmek için dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamasını da kullanabilirsiniz.

BiP

BiP
BiP

Türkcell şirketi tarafından İOS ve Android platformalarına özel geliştirilen BiP, birçok özelliği ile rakiplerinin önüne geçmeyi başarıyor. 2013 yılında piyasaya sürülen BiP, ücretli bir seçenek olmasına rağmen kesinlikle denenmesini önerdiğimiz uygulamaların başında geliyor.

BiP uygulamasının bazı özellikleri şunlar;

  • Gönderilen mesaj ve görseller internet harcamıyor. ( Türkcell Abonelerine Özel )
  • Kaybolan mesajlar
  • Grup sohbetleri
  • Caps oluşturma
  • Para transferi

Facebook Messenger Rooms

Facebook Messenger Rooms
Facebook Messenger Rooms

Facebook Messenger kullanıcılarının video konferans gerçekleştirebilmesi için tasarlanmış olan bu uygulama ile, Facebook kalitesinde görüntülü sohbetler gerçekleştirebilirsiniz. 2020 yılında piyasaya sürülen ve çok dilli özelliği ile tüm dünya vatandaşları tarafından tercih edilen uygulama sayesinde, Türkiye’den Amerika’ya kadar ulaşabilirsiniz.

Houseparty

Görüntülü Sohbet Uygulamaları
Houseparty

2016 yılında piyasaya sürülen ve ortalığı kasıp kavuran Houseparty, gerçekten eğlenceli bir sohbet uygulamasıdır. 2015 yılında Life on Air şirketinin Ceo’su Ben Rubin tarafından verilen talimat ile yapılmaya başlayan uygulama, bir sene içerisinde tamamlandı ve ilk olarak Amerika’da kullanılmaya başlandı. Şirket bu uygulama sayesinde ( Yalnızca mobil sohbet uygulaması ile ), bir yıl içerisinde 52 milyon dolar hasılat yapmayı başardı. Bu başarıların ardından uygulama 2018 yılında macOS’a da uyumlu hale geldi.

Houseparty uygulaması korona virüs salgınının da en popüler uygulamalarından birisi olmayı başardı. 2020 yılının Mart ayı içerisinde 12 milyon kere indirilen uygulama, Dünya çapında en hızlı yükselen uygulama ödülünü de kazanmayı başardı. Ayrıca uygulama Türkiye’de de oldukça popüler.

Yazı Sonu ve Final 🙂

Bugün Turkishmobil olarak sizlere mobilde kullanabileceğiniz en iyi video sohbet uygulamalarını tanıtmaya çalıştık. Listemizde WhatsApp, Google Duo, Houseparty, Google Meet, Zoom, Facetime, Facebook Messenger Rooms ve Skype gibi uygulamalara değindik. Umarız ki liste içerisinde size ve ihtiyaçlarınıza uygun birkaç uygulama bulabilmişsinizdir. Aklınıza takılan soruları ve istek içerikleri yorum bölümünden bizlere bildirebilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!

Kaynak

Kaynak 2

Kaynak 3

Bu makaleyi paylaş
Yorum Yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir