1. Anasayfa
  2. Mobil Uygulamalar

Android İçin En İyi Oyun Ekranı Kaydedicileri

Android İçin En İyi Oyun Ekranı Kaydedicileri
0

Yavaş yavaş mobil oyun yayıncılarının sayısı artmaya devam ediyor. Bu yazımda oyunlarını kaydetmek isteyenler için en iyi Android ekran kaydedicilerini paylaşacağım. Öncelikle paylaşacağım uygulamaların bazılarında canlı yayın özelliği olsa da benim değerlendirmem kayıt alması üzerinden olacak.

Kayıt alma işlemine değinmeden önce ortalama veya ortalamanın üstünde bir Android cihazımızın olması gerektiğini belirteyim. Örnek olarak ben A50 telefonumla kayıt alırken bazı oyunlarda (yüksek grafikli) takılma yaşayabiliyorum. Bir de alacağımız kayıt uzunluğuna göre boş depolama alanına ihtiyacımız var. En iyisi telefonda her zaman için 10 GB boş alan bırakmak.

En son olarak da mikrofon ve kamera olayına geleyim.

# Kayıt sırasında konuşmak istiyorsanız tavsiyem bir mikrofon almanız yönünde. Ben kayıtlarımda Boya BY-M1 mikrofon kullanıyorum ve başlangıç aşaması bir mikrofon olmasına rağmen oldukça mutluyum.

# Kayıt sırasında kameranızı kaydetmek istiyorsanız bunu telefon kameranızla yapmanızı tavsiye etmiyorum. Bu tercihe bağlı olsa da bana oldukça ciddiyetsiz ve kalitesiz geliyor. Bir yayıncı kamerası alarak daha kaliteli kayıtlar elde edebilirsiniz.

# Düzenleme işlemi konusunda ayrı bir yazı yazacak olsam da sağlam bir edit yapmak istiyorsanız PC’den düzenleme yapmanız gerekecek. Ben edit işlemleri için Final Cut Pro X programını kullanıyorum. (Sadece MacBook cihazlarda çalışıyor ve ücretli.)

Android İçin En İyi Oyun Ekranı Kaydedicileri

Şimdi asıl konumuza geri dönelim. Zaten mikrofon, kamera ve edit için ilerleyen zamanlarda ayrı bir yazı oluşturmayı düşünüyorum. Uygulama mağazasında ekranımızı kaydetmek için bir çok uygulama bulunuyor. Bunların çoğunu denemiş biri olarak her biri farklı performans gösteriyor ve aralarında farklı özellikler sunanlar var.

En çok bilinen ve kullanılan ekran kaydediciler: Mobizen, DU Recorder, AZ Screen Recorder, XRecorder ve benim kullanmakta olduğum Fenix Recorder.(DU Recorder’ın yeni uygulaması) Neden diğer uygulamalardan biri yerine Fenix’i kullandığıma yazımın devamında değineceğim. Öncelikle Mobizen ile başlayalım.

Mobizen

Mobizen Ekran Kaydedici

Ekran kaydedici denilince akla gelen ilk uygulamalardan birisi kesinlikle Mobizen. Bu ekran kaydedici uygulaması ile hem ekran kaydı alabilir hem de canlı yayın yapabilirsiniz. Mobizen uygulamasında filigranı kaldırmak için ücretli abonelik satın almanız gerekiyor.

Mobizen uygulamasını bir süre boyunca kullandım ve ses kaydı kısmında ekrana dokunuş sesleri almasından dolayı farklı uygulamaları denemeye karar verdim. Dokunma seslerini çok fazla alıyor ve sesi boğuk gibi kaydediyor. En azından benim kullanımım sırasında bu problemi yaşadım. Belki şu an çözülmüş olabilir.

AZ Screen Recorder

AZ Screen Recorder

AZ Screen Recorder oldukça detaylı bir ekran kaydedici uygulaması. Hızlandırma, ekran içi-dışı ses kaydetme, sihirli düğme gibi fonksiyonları var. Reklamları kaldırmak için bir kereye mahsus küçük bir (bu yazıyı yazarken 8,19 TL ücreti vardı) ödeme yapmak gerekiyor.

Mobizen uygulamasından sonra bir süre AZ Screen Recorder uygulamasını kullandım. Sesi oldukça net ve kaliteli alıyordu. Aynı zamanda videoları aktarmak için de Wi-Fi özelliği büyük kolaylık sağlıyordu. Ta ki kaydettiğim videoları Final Cut Pro X’de düzenleyemediğimi öğrenene kadar. Videolarımı düzenleyebilmek için sürekli dönüştürücü kullanmam gerekiyordu. Bu yüzden AZ Screen Recorder uygulamasını kullanmayı bıraktım ancak videoları düzenlemek için Final Cut Pro X kullanmayacaksanız bu uygulamayı tavsiye ederim.

# Ve uygulama marketinde daha yüzlercesi bulunuyor. Uygulamaların hepsi birbirine oldukça benziyor. Küçük bir ücretle AZ Screen Recorder kullanabilir veya benim gibi DU Recorder’ın yeni uygulaması Fenix Recorder’ı kullanabilirsiniz.

Fenix Recorder

Fenix Recorder tamamen ücretsiz bir ekran kaydedici uygulaması. Aynı zamanda DU Recorder’ın yeni uygulaması olma şerefine sahip :) (Fenix’i eklediğim için DU Recorder’ı eklemedim) Dokunmaları gösterme, kayıt sırasında çizim yapma, gif kaydedici, çağrı geldiğinde kaydı duraklatma ve ekran kapalıyken kaydetmeye devam et gibi fonksiyonlara sahip.

Fenix Recorder Ekran Kaydedici

Bu yazıyı yazarken kontrol ettiğimde uygulamanın Play Store’dan kaldırıldığını gördüm. Nedeni hakkında bir bilgim yok ancak uygulamayı APK olarak indirebilirsiniz. Uygulamanın Wi-Fi aktarım özelliği de bulunuyor. Kaydettiğiniz videoları kolay bir şekilde bilgisayarınıza aktarabilirsiniz.

Fenix Recorder’ı tercih etme sebeplerim; tamamen ücretsiz olması, diğer uygulamalara göre daha fazla özellik sunması, kolayca bilgisayara paylaşım sağlayabilmem ve Final Cut Pro X ile uyumlu video çıktısı vermesi.

En İyi Oyun Ekranı Kaydedicisi

Bu sorunun cevabı çok fazla değişkene bağlı olarak değişiyor. Şu an bana en uygunu ve en kolaylık sağlayanı Fenix Recorder. Play Store üzerinde yüzlerce ekran kaydedici uygulama var ve çoğu birbirinin kopyası. Tavsiyem en popülerler arasından size en kolaylık sağlayanını ve kaliteli olanını seçmeniz.

Bu yazımı olabildiğince güncel tutmaya çalışacağım. İlerleyen zamanlarda bana daha iyi bir deneyim sunan ekran kaydedicisine geçiş yaparsam yazıyı güncellerim.

Kullandığınız ve deneyimlerinizi paylaşmak istediğiniz ekran kaydedici uygulama varsa yorum yaparak okuyan kişilere seçenek sunmuş olabilirsiniz.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir